Gå til hovedinnhold

Gedsted skole forbedret inneklimaet med en brukervennlig og driftseffektiv ventilasjonsløsning

Les om saken her, og lær mer om hvordan Gedsted skole fikk et sunnere inneklima som er enkelt å betjene og vedlikeholde i hverdagen.

Les mer
Gedsted skole forbedret inneklimaet med en brukervennlig og driftseffektiv ventilasjonsløsning

Gedsted skole slet med dårlig inneklima

Mange skoler møter utfordringer med inneklimaet, som kan gi problemer for læringsmiljøet og forårsake alt fra fysisk ubehag til konsentrasjonsvansker.


Slik var det også ved Gedsted skole. Det ble klaget på inneklimaet til arbeidsmiljøgruppen, og da teknisk serviceleder, Thomas Nordahl, målte CO2-nivået, viste det seg at ppm var alt for høyt.


Det startet et renoveringsprosjekt av skolens ventilasjonsanlegg.

Se intervjuet med Thomas Nordahl
Se intervjuet med Thomas Nordahl

Et desentralisert ventilasjonssystem ble skreddersydd for de gamle bygningene

Da Gedsted skole startet planleggingen av renoveringen av skolen, var første tanke å velge et sentralisert ventilasjonsanlegg.

Men det viste seg å være vanskelig å installere hos skolen, da det ville være utfordrende å trekke de nødvendige rørene gjennom de gamle bygningene.

Airmasters desentraliserte ventilasjonssystem viste seg å være løsningen som kunne slå to fluer i en smekk: Det eliminerte installasjonsutfordringen – og inneklimaproblemet.

”Den enkleste og billigste løsningen var å sette opp Airmaster i de rommene der det var behov for ventilasjon. Det forbedret inneklimaet vårt mye. Vi får ingen klager på inneklimaet lenger”, sier Thomas Nordahl, teknisk servicesjef, Gedsted Skole.

Gedsted skole har fått en driftseffektiv løsning

Gedsted skole har fått en driftseffektiv løsning Thomas Nordahl, teknisk serviceleder, Gedsted skole

Ved Gedsted skole har installasjonen av Airmasters desentraliserte ventilasjonssystem gitt stor frihet til å forbedre inneklimaet på en svært effektiv måte.

Behovsstyrt ventilasjon gjør at det ikke forbrukes energi for å drifte anlegget når rommet ikke er i bruk – en betydelig fordel for skoler hvor enkelte rom står ubrukte over lengre perioder.

”For eksempel i fagrom, som musikkrommet, som ikke er i bruk 8 timer i døgnet, har vi PIR-sensorer, det vil si bevegelsessensorer, slik at systemet starter opp når du kommer inn i rommet. Det betyr at du ikke har et system som står og fungerer unødvendig hvis rommet ikke er i bruk”, forklarer Thomas Nordahl.

Sentralisert styring gir større oversikt og enklere drift

Det er ikke bare ventilasjonsanlegget som har utgjort en forskjell ved Gedsted skole. Det samme har introduksjonen av den brukervennlige nettportalen Airlinq® Online.

Spesielt Thomas Nordahl, som jobber som teknisk serviceleder ved Gedsted skole, har merket seg hvor enkelt det kan være å opprettholde et optimalt inneklima ved skolen i daglig drift, ved å utnytte muligheten for sentralisert styring, drift og overvåking.

”På Airlinq® online kan du enkelt og tydelig se hvordan systemet fungerer. Du trenger ikke gå ut for å sjekke hvert enkelt anlegg. Det er så brukervennlig at man ikke kan ta feil”, sier Thomas Nordahl.

Enkelt vedlikehold av ventilasjonssystemet i hverdagen

Det er selvsagt viktig at brukeren på en intuitiv måte kan styre ventilasjonsinnstillingene for å opprettholde et sunt inneklima. Men like viktig er det at brukeren enkelt kan vedlikeholde ventilasjonsanlegget dersom det skal fungere optimalt i hverdagen.

Derfor har Airmaster også gjort et poeng ut av å sikre at enkeltkomponentene i det desentraliserte ventilasjonssystemet kan skiftes ut på en enkel måte, slik at brukeren kan få et velfungerende og langtidsholdbart system.

Et eksempel på dette er utskifting av filter i ventilasjonsanlegget, som Thomas Nordahl også har stått for.

”Jeg har hatt disse systemene i halvannet år, og jeg har skiftet filter på dem én gang, og det er ikke noe problem. Det tar 10 minutter per system å skifte filtrene, og jeg har til og med støvsuget og renset systemet før jeg satte filteret i. Så det er enkelt – hvem som helst kan gjøre det”, avslutter Thomas Nordahl.

Utforsk vårt utvalg av fleksible løsninger

Skal vi se på mulighetene i byggene deres?

Hos Airmaster er vi ”desentralisert” til kjernen. Fordi vi uten sammenligning kan skape det beste inneklimaet, og dermed den beste trivselen når vi har sansen for det enkelte rom og dets brukere – og fordi vi har ambisjoner om å hele tiden bli bedre på det vi gjør.

Lavt energiforbruk, differensierte driftstider, enkel tilpasning til individuelle behov og mulighet for trinnvis montering, er noen av grunnene til å velge desentralisert ventilasjon fremfor sentralisert. Og da trenger du ikke inngå kompromiss med kontrollen – den kan foregå sentralt.

 

Skal vi se på mulighetene i byggene deres?