Gå til hovedinnhold

Hvor mye energi kreves det per år for å holde en skoleklasse frisk?

Hvor mye energi kreves det per år for å holde en skoleklasse frisk?

Et eksempel kan være en klasse på 28 personer som skal forsynes med frisk luft fra et Airmaster AM 1000 ventilasjonsanlegg. Med 200 skoledager så vil dette anlegget kun bruke ca. 200 kWh per år til ventilasjon av lokalet. Det som er interessant å se på er varmegjenvinningen. Hvor mye energi ventilasjonsanlegget gjenvinner gjennom varmeveksleren. Den høye varmegjenvinningen fører til at anlegget gjenvinner mer enn 20 ganger mer energi enn det benyttes til å skifte ut den forurensede romluften med frisk uteluft.

Med andre ord kan et Airmaster ventilasjonsanlegg skape et friskt og godt inneklima for en hel skoleklasse med et strømforbruk på 1 kWh per dag!

Eksemplet ovenfor er beregnet ut fra en gjennomsnittlig luftmengde på 760 m3/t, noe som tilsvarer en gjennomsnittlig drift på 80% av anleggets nominelle maksytelse. Beregningen vil i tillegg avhenge av faktorer som romtemperatur, tilluftstemperatur og bruksmønster. I dette eksemplet kjører anlegget fra 08:00 til 16:00 med en konstant luftmengde, noe det ikke nødvendigvis trenger å gjøre i virkeligheten. Med behovskjøring kjører ventilasjonsanlegget kun når det er behov for det. Ventilasjonsanlegget kan f.eks. være styrt av en CO2-føler eller en bevegelsesføler.

Beregne ventilasjonsbehov

Hvis du skal starte med prosjektering, og er i ferd med å finne ut hvilket/hvilke anlegg som passer best til prosjektet, så kan du bruke denne ventilasjonskalkulatoren til å få et løsningsforslag.

Du kan selvsagt også alltid kontakte Airmaster.

Ventilasjonskalkulator

Kontakt oss dersom du vil vite mer om desentralisert ventilasjon

Vårt kompetente salgsteam står klare til å besvare dine spørsmål og gi deg råd om alt fra dimensjonering og konfigurasjon, til plassering og prosjektering – slik at du kan finne riktig anlegg for dine behov.

Kontakt Airmaster